Hej!
Nu tänkte jag försöka förklara hur man gör "Zuccuini chips". Jim brukar göra det och jag tycker bara att det är godare för varje gång jag äter det!
Först så skivar man upp zucchini. Det är en smaksak hur tjocka man vill ha skivorna, men en halv cm är typ lagom.
Ser ni föresten hur gigantiskt stora de är? ;D
Sedan så behöver man en skål med vispade ägg. Det är svårt att veta exakt hur mycket man behöver. Man ska doppa alla zucchini skivor i det så att kryddblandingen sedan fastnar på dem.
För i nästa ska man ha "corn meal" blandat med lite kryddor, t.ex rosted garlic and herb som vi använde igår. Smaka av kryddorna med fingret för att se om det är lagom mycket smak. Det är inga speciella mått på det heller, du behöver bara ha tillräckligt mycket för att alla suquini skivor ska bli helt täckta i det på alla sidor.
Sedan lägger man skivorna i en stekpanna med vegetable oil. Oljan ska täcka hela bottnen. Sedan får man vända på dem några gånger och lägga dem på ett papper eller nåt så de "torkar" och svalnar.
När de har svalnat så är det jättegott att doppa dem i ranch dressing. Om man vill så kan man forma zucchinin som stavar också precis som man gör med morotsstavar.
Lycka till!
söndag 11 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Det är ingen hejd på allt du håller på med. Nu ska du konkurrera med Tina Nordström också.
Det ska jag göra! oj klockan mycket dax att kila till skolan!:(
Skicka en kommentar