fredag 12 februari 2010

Chicago nästa!

Okey guys!
Nu har det redan hunnit bli "kvällen innan jag åker".. helt otroligt att tiden går så fort! Jag är lite små stressad och har svårt att slappna av, jag bara tänker på om jag har packat ner rätt grejer om jag har glömt nåt osv. RESFEBER med andra ord! Jag borde gå och lägga mig med tanke på att jag ska upp 4.30 imorrn. Diane ska köra mig till Kearney som ligger 50min härifrån och sen så går min buss vid 06.00 mot Omaha.

Jag sitter på golvet i Cole's rum (jag sover här inatt så jag inte väcker tjejerna imorgonbitti) nu och tittar över mitt handbaggage, jag har så grymt mycket grejer..jag blir så trött på mig själv. Min andra resväska står på övervåningen, Jerry bar upp den och han tyckte att den va lätt så det va ju bra iaf. Nu ska jag bara kolla igenom det här lite snabbt (för tionde gången) och sen ska jag sova!

Bussresan tar ca 4,5 timma och sen så går mitt flyg vid 13.20. Då får jag lite tid att virra runt på Omahas flygplats också det gillar jag. Jag älskar flygplatser och den där känslan av att man är på väg på väg till ett ny spännande plats och nya äventyr. Och man vet aldrig vad eller vem man stöter på på vägen! Det är kul att träffa nya människor också, på "alla flyg" som jag tog för att ta mig hit hade jag turen att hamna bredvid sociala personer som jag kunde prata med hela resan. Det är så spännande för man vet inte vem man stöter på.
På mitt flyg till Chicago pratade jag till exempel med en kille (som såg ut som en indian) som jobbade med att resa runt till olika National parker i USA. Och han berättade att han alltid har velat åka till Sverige för att köpa en Volvo.
På flyget till Denver träffade jag ju advokaten Ana! Jag är så glad att jag träffade henne för henne ska jag och Ida träffa i Chicago i helgen. Vi ska till och med spendera en natt hemma hos henne. Jag förstår att en del tänker "vilka galningar som ska sova över hos en främmande familj efter att bara ha pratat på ett flygplan i några timmat", men jag är inte ett dugg orolig utan bara grymt taggad! Livet är ett äventyr och man måste våga ta lite risker ibland.
Ana har erbjudit sig att visa mig och Ida runt i stan på lördagen, hon ska laga en "georgeous dinner", Ida och jag ska få ett eget rum och hon frågade även om vi ville ta en simtur så kunde vi ta med oss bikini och relaxa i deras Health club (vad det nu är? Spännande!!!) Hon bor i ett område i som heter Lake Forest, och det är tydlgen känt som ett av de finaste områdena i Chicago.

Imorgon när jag kommer fram så kommer Ida och hennes värdmamma hämta mig på flygplatsen. Sen ska vi dra och käka nånstans innan Ida har en match som vi ska åka på!
På lördag morgon så tar vi sedan ett tåg in till stan, då ska vi till Sears Tower om vädret är fint och sen blir det shopping för hela slanten! Jag har inte shoppat sen November vid Thankgiving, det är helt otroligt tycker både jag och mamma haha!

Okej, jag måste gå och lägga mig nu antar jag.. jag är inte alls trött men jag vet att jag kommer att vara det om några timmar...

Jag ska göra mitt bästa med att uppdatera under resan och ta grymt mycket kort på allt och alla!

Godnatt på er!

ps, håll tummarna för att jag kan flyga in till O'hare flygplats i Chicago imorrn, det är mycket inställda flyg nu pga snöstorm har jag hört!!!


5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad spännande hahah gullig du som har sådan resfeber, tkr jag iaf ;) LYCKA TILL HA DET BRA!hälsa ida!<3 Johanna Thuringer!

Barbro sa...

Chicago Chicago that toddelin´town
Chicago Chicago I´ll show you around
Jag hör Frank Sinatras smäktande stämma. Du vet väl inte vem Frank Sinatra är men jag är säker på att mormor Birgitta nynnar med i Frankie Boys odödliga dänga.

Tja, vad vet jag om Chicago då??
Stor stad USA:s tredje (visste jag) gangsters (gamla filmer) Barack Obama (president) Willis 442 m 108 vån (google). Du har mycket att upptäcka och uppleva i denna stad. Men du går väl på bio.

Ha´så JÄTTETREVLIGT i Chicago!!!
Kram Barbro

Birgitta sa...

Hej Lollo!Kul att Du ringde från Omaha och att allt gått bra.Förmodar att Du nu är framme i
Chicago och blivit hämtad.Barbro har rätt när det gäller Frankie Boy.Han-Dean Martin och Sammy var toppen.Har läst om Lake Forest.Det är inget dåligt område.Bara höjdare.Förstår att det blir shopping.Hur har Du klarat Dig så länge utan.Har inte heller shoppat något.Känner inte för det.Vinterns
fel,väntar på våren.Har varit till Rynninge en stund,morfar spikar lister.Vi ska vidare hem till
Birgitta och Lasse Greven.Vi hörs!
Ha det så bra,inte för mycket äventyr.Kram Birgitta!

AMANDA Midhamre sa...

lycka till gumman! jag blir nästan lika taggad själv när jag läser ditt inlägg!!:D
vi har ganska nyss kommit fram till st.anton och har packat upp alla våra saker. vi mår i en jättebra lägenhet, riktigt stor och praktisk (vi har tom wireless och svensk tv!). vädret är jättefint, mkt snö och en strålande sol! imorgon börjar vi att åka skidor, ser så frm emot det, har inte åkt skidor på ett år nu, jag e så taggad!!
ha det kul nu och shoppa galet mkt, o ta många bilder! :D hela familjen hälsar! KRAAAAM!<333

Gurrakokaburra sa...

SHIT! du kommer att ha mycket roligt du! :D när jag just läste detta inlägg blev jag till och med spänd det kändes som om det var min resa men det var det ju inte:(
Just nu befinner jag mig i sängen på i en jättefin lägenhet i ST Anton! :D i dag har vi åkt hur mycket puckelpist som helst men det räcker inte utan också puckelpisten låg i offpist också!:D super kul var det men man känner av i benen av den ansträngda åkningen. Vi åkte också upp dit där jag ramlade ner för stupet kom du ihåg det? Jag själv tyckte det var lie roligt att åka förbi där 'minne för livet' :P det finns hur mycket skandinaver som helst här i ST Anton lite roligt man känner sig hemma i sverige:) du får ha det så bra och hälls alla!!! PUSS OCH KRAM!