måndag 5 april 2010

Happy Easter!

Hej förlåt att jag är så dålig på att blogga!
Jag har haft en toppen påsk iaf, den gick alldeles för fort bara! Fattar inte att helgen är slut redan!
Påsken va lita annorlunda här från vad jag är van vid, jag ska berätta. Först och främst så spenderades mycket tid i kyrkan, såklart. Torsdag, fredag och söndagsmorgon så var det gudstjänster. Torsdags och fredags tjänsterna va ganska dystra, alla ljus och utsmyckningar va undan plockade och det hängde svarta skynken på väggarna, och de slutade med att pastor släkte alla lampor och ljus så vi fick leta oss ut i mörkret efteråt. Det skulle väl visa att jesus gav upp sitt liv för mänskligheten. Sen på söndagen så var det fint igen, med ljus och massa påskliljor och Pastor va glad igen och pratade om uppståndelsen. Alla var väldigt uppklädda den dagen, alla tjejer bar klänningar osv.

Innan söndags gudstjänsten så väckte Diane oss och sade "Happy Easter" och berättade att påskharen hade varit här. Jag visste inte riktigt vad det betydde först, men då hade hon lagt ut färglada ägg (vi färglade ca 60 kokta ägg i neonfärger kvällen innan) som vi målat hela vägen upp för trappan till några påskkorgar. Vi fick en varsin korg med massa godis, tuggummin och presenter. Jag fick en ny fin pyjamas! Sen hade hon gömt massa påskägg fyllda med godis och mynt över hela huset som vi fick hitta, med det va mest LExie och Cole som va taggade på det.

På eftermiddagen så kom lite släktingar hem till farmorn och farfarn och vi åt en stor lunch! Återigen så kan jag bara säga att jag älskar amerikansk "helg mat"! Turkey, sweetpotatos och massa olika sallader och godsaker! Jag åt alldeles för mycket som vanligt.. jag fick faktiskt lite paniktankar idag och va tvungen att prova på min balklänning för att se att den fortfarande passade, och det va inga problem så jag är lugn nu igen haha!
Jag har nog inte berättat nåt om balen tror jag.. jag har lånat en klänning av en klasskompis. Den är i en fin limegrön färg som ser jättebra ut till min hy. Annars är den rak och den har en häftig öppen rygg. Jag har en dejt också! Jag ska gå med en killkompis, Brandt, från min klass, han är världens snällaste och roligaste så jag ser verkligen fram emot balen! Idag så åkte jag med några kompisar och valde ut blommor till oss. Här i Usa så köper man ju matchande blommor tjejen har det runt handleden och killen på sin tux. Jag valde ut ett silvrigt armband och sen vita och gröna silkblommor med lite silvriga stenar och detaljer. Jag hoppas det blir fint, vi får hämta dem torsdagen innan balen. Den är den 24 april så då kan ni räkna med mycket bilder!!

What else... I lördags så gick vi på bio och såg The Last Song. Underbar film! Jag kan tänka mig att den inte har kommit till Sverige än, men boken borde finnas och den ska också vara väldigt bra! Sen shoppade vi lite och åt middag inne i Kearney med Dianes föräldrar.

I torsdags så hade vi ett Track meet här i Elwood. Det va typ 25 grader plus hela dagen, så alla brände upp sig ganska rejält! Men det va superhärligt, kändes som svensk sommar! Jag sprang ganska mycket den dagen faktiskt. Jag sprang 400m på 73 sek, 3 sekunder bättre än förra gången så jag är glad för det! Jag sprang 200m på 32 sek och en 4x100 meters stafett också. Jag är supernöjd med min insats! Jag va väldigt nervös innan med det kändes så bra efteråt! Riktigt kul!

juste, vi hade ett par dagar utan vatten också det va mindre kul.. deras vattenpump gick sönder och ramlade ner i en canyon, men nu har de fixat en ny tack och lov! Det är hemskt att va utan vatten man är så beroende av det!

Nu ska vi visst åka in till farmorn och farfarn och äta middag, det blir smarriga rester från igår! Gott! Jag får ha en stor amerikansk mat-fest för er alla när jag kommer hem så ni får prova allt också!

5 kommentarer:

Nettan sa...

Tack Louise, för att du bloggade.
Även om vi pratat i tel är det så kul att läsa bloggen. Vet att det är många som håller med.
Jag är så imponerad av din löpning, jättekul.
Puss o Kram.....

Barbro sa...

Jag trodde, på fullt allvar, att du dragit iväg till Blåkulla. Trött på detta evinnerliga bloggande behövde du miljöbyte. Fullt förståligt. BK är ett schysst ställe, har själv varit där några gånger. Inga krav och håll-i-gång hela dagarna. En plats att ladda batterierna på, t.o.m. kvastarna dansar.

Men du har ju varit "hemma" i Nebraska och firat amerikansk påsk. Happy Easter på dej, i efterskott. Jätteskoj att läsa om kyrkobesöken. Det där att besökarna fick vara med i olika ritualer, sorgeflor på figurer och festklädda människor på söndagen var lite skojigt, tycker jag. Kan man säga coolt? Jag minns min barndoms högmässa på långfredagen. Något så embarmligt TRÅKIGT finns bara inte. Men du kommer minnas den amerikanska påsken med ett leende på läpparna.
Du vet: Samla på upplevelser!

Så vacker du kommer vara på balen!! Lindblomsgrön klänning kommer bli perfekt på dej. Ser fram emot foton. Räkna med att jag tänker på dej 24/4.

Spring fort!
Kramar Barbro

Birgitta sa...

Glad Påsk Lollo i efterskott!Du har varit med om en hel del läser jag,något att minnas.Långfredagen för mig var en pina när jag växte upp,men det är ju ett tag sedan,tur att det blivit annorlunda,Här hemma i allafall.Vi hade en lugn och skön påsk.En resa till Stellans bror i Nordmark på fredagen och så var Nettan,Madde med djur här på påskaftonkvällen.Klänningen låter helt fantastisk.Jag tror den klär Dig perfekt med blommor och glitter+silver.Du har smak.Önskar jag vore där.Tänker på Dig.
MÅ SÅ GOTT!Stellan hälsar.
Kramar Birgitta!

Birgitta sa...

Glad Påsk Lollo i efterskott!Du har varit med om en hel del läser jag,något att minnas.Långfredagen för mig var en pina när jag växte upp,men det är ju ett tag sedan,tur att det blivit annorlunda,Här hemma i allafall.Vi hade en lugn och skön påsk.En resa till Stellans bror i Nordmark på fredagen och så var Nettan,Madde med djur här på påskaftonkvällen.Klänningen låter helt fantastisk.Jag tror den klär Dig perfekt med blommor och glitter+silver.Du har smak.Önskar jag vore där.Tänker på Dig.
MÅ SÅ GOTT!Stellan hälsar.
Kramar Birgitta!

Agneta sa...

Hej Lollo !! Va roligt att läsa om din påsk.. Lite annat än här hemma.. Va härligt att ha balen att se fram emot, så spännande.. Men, va du är bra på att springa.. Själv kämpar jag på med min träning inför GBG varvet.. Det går inte lysande precis.. Har just utökat min runda.. Förut vände jag vid Jet macken, nu är jag nästan hos din Mormor o Morfar. Men jag vet det är alldeles för kort.. Du skulle behöva va här hemma o ta min nummerlapp =) Du Lollo, kan vi inte byta, Nummerlapp mot balklänning, det verkar mycket roligare... Idag har Hans o jag tagit en träningsrunda med tandemcykeln iaf. Han hälsar så mkt till dig. Ha det så jättebra o många kramar..